13 Mayıs 2011 Cuma

Birkaç Pasta Tarifi

ÇİLEKLİ PASTA

Çilekli Pasta, Çilekli Pasta Tarifi, Pasta TarifleriPasta İçin Malzemeler
Pandispanya için
7 yumurta
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
1.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
500 gr çilek
1 su bardağı file fındık
Krema için2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
3 yumurta, vanilya
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı tereyağı
ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin. Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın. 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün. Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin.


VİŞNELİ PASTA


Vişneli Pasta, Vişneli Pasta Tarifi, Pasta TarifleriPasta İçin Malzemeler
4 yumurta
250 gr tozşeker
175grun
50 gr kakao
Çikolatalı krema için
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
200 gr bitter çikolata
Vişne reçeli
Süslemek içinVişne taneleri
Çikolata
VİŞNELİ PASTA TARİFİ
Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin Yumurtalı karışıma kakaolu unu yavaş yavaş ilave edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının içini yağlayın ve içine karışımı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kalıbından çıkarmadan soğutun. Çikolatalı krema için, kremşantiyi bir bardak sütle mikserle çırpın ve bitter çikolatayı eritip karıştırın. Pandispanyanın üzerine bolca vişne reçeli sürün. Çikolatalı kremayı üzerini! ekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Rendelenmiş çikolata parçaları ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.

BEYAZ ÇİKOLATALI DUTLU PASTA

Bisküvili Pasta Tarifleri, Bisküvili Pasta, Pasta Tarifi, Pasta TarifleriPasta İçin Malzemeler
185 gr sade bisküvi
80 gr eritilmiş tereyağı
3 çay kaşığı jöle
2 yemek kaşığı su
500 gr labne peyniri
2 su bardağı süt
300 ml krema
150 gr eritilmiş beyaz çikolata
250 gr siyah dut

DUTLU PASTA TARİFİ

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın. Üzerini streç folyo ile kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Jöleyi suyla birlikte kısık ateşte eritin ve 5 dakika soğumaya bırakın. Süt ve labne peynirini mikserle çırpın. Jöleyi sütlü peynir karışımına ekleyin. Krema ve eritilmiş beyaz çikolatayı da ilave edip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabında soğuttuğunuz bisküvi tabanının üzerine döküp üzerini düzeltin. Üzerini streç folyo ile tekrar kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Pastanın üzerini dutlarla süsleyip servis yapın.


ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ PASTA

Bisküvili Pasta Tarifleri, Bisküvili Pasta, Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi, Çikolatalı Pasta TarifleriPasta İçin Malzemeler30 adet kedidili bisküvi
200 gr bitter çikolata
4 yumurta
2 su bardağı pudraşeker
100 gr eritilmiş tereyağı
120 ml krema
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı rom
Çekilmiş Antep fıstığı

ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ

KARAORMAN PASTASI

Karaorman Pastası, Karaorman Pastası Tarifi, Pasta Tarifleri

3 yaprak jelatin
3-4 yemek kaşığı ılık su
2 paket toz kremşanti
1.5 su bardağı soğuk süt
1 paket vanilya
Pasta İçin Malzemeler125 gr margarin
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1'er er paketvanilya ve kabartma tozu
1.5 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
2'şer yemek kaşığı nişasta ve kakao
Krema için350 gr vişne
1 su bardağı vişne suyu
2'şer yemek kaşığı nişasta, şeker ve vişne likörü

KARAORMAN PASTA TARİFİ
Yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın Şeker, margarin, süt ve vanilyayı ekleyin. Un, nişasta, kakao, tarçın ve kabartma tozunu karışıma ilave edip çırpın. Hamuru yuvarlak bir kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğutup enine ikiye kesin. Nişastayı vişne suyuyla karıştırıp pişirin Çekirdeksiz vişneleri, şekeri ve vişne likörümı ekleyip soğutun. Jelatini 3-4 yemek kaşığı ılık suda eritin. Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp jelatini ekleyin. Vanilyayı ekleyip karıştırın Kekin alt diliminin üzerine vişneli karışımın yarısını ve kremanın yarısını kat kat yayın. İkinci keki üzerine kapatıp bir kat krema ve kalan vişneli karışımla kaplayın. Pastanın çevresini krenşanti ile kaplayıp kenarlarını süsleyin. Rendelenmiş çikolata serperek dekore edip buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın. Çikolata yerine kakao serperek süsleyebilirsiniz.

Bisküvili pasta hem kolay hem pratik bir ikramdır. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını 1 bardak şekerle çırpın. Ilınmış çikolatayı ilave edin. Tereyağını ekleyin ve karıştırın. Bir su bardağı pudraşeker ve dört kaşık suyu tencerede karıştırıp orta ısıda eritin. Romu ilave edin. Yumurta aklarına şurubu ilave ederek çırpın. Çikolatalı karışımı bu karışıma ekleyin. Krema ve sütü bir kapta mikserle çırpın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Bisküvileri romlu şuruba batırıp dikdörtgen bir kalıba bir sıra şeklinde dizin. Üzerine çikolatalı karışımın bir miktarını yayın. Diğer sıraları da bisküvi ve çikolatalı karışım şeklinde tamamlayın. Kalıbın üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında bekletin. Tatlıyı servis tabağına kalıbı ters çevirerek alın. Üzerini çekilmiş Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.
FRAMBUAZLI PASTA

Frambuazlı Pasta, Frambuazlı Pasta Tarifi, Pasta TarifleriPasta İçin Malzemeler
200 gr bitter çikolata
50 gr tereyağı
4 yumurta (akları ile sarıları ayrılmış)
200 gr tozşeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı kek unu
Krema için
250 ml krema
250 gr bitter çikolata
Üzeri için
200 gr frambuaz
FRAMBUAZLI PASTA TARİFİ
23 cm'lik yuvarlak bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın. Üzerine hafifçe tereyağı sürün. Çikolata ve tereyağını bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin. Yumurta sarılarını şekerin yarısıyla çırpın. Kakao, un ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, Şekerin kalan yarısını ilave edip biraz daha çırpın ve metal bir kaşık yardımıyla yumurta aklarını çok söndürmeden çikolataya karıştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika veya kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyip katılaşıncaya kadar çırpın. Kremayı yıldız uç takılı sıkma torbasına doldurup kekin üzerine sıkın. Frambuazları kremanın üzerine dizin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin ve servis yapın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder