ÇİLEKLİ PASTA
Pasta İçin Malzemeler Pandispanya için 7 yumurta 2 yemek kaşığı tozşeker 1 çay bardağı su 1.5 su bardağı un 1 yemek kaşığı kabartma tozu 500 gr çilek 1 su bardağı file fındıkKrema için2 su bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker 3 yumurta, vanilya 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı tereyağı | |
ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin. Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın. 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün. Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin. |
VİŞNELİ PASTA | |
Pasta İçin Malzemeler 4 yumurta 250 gr tozşeker 175grun 50 gr kakao Çikolatalı krema için 1 paket kremşanti 1 su bardağı süt 200 gr bitter çikolata Vişne reçeli Süslemek içinVişne taneleri Çikolata | |||||||||||||||||
VİŞNELİ PASTA TARİFİ Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin Yumurtalı karışıma kakaolu unu yavaş yavaş ilave edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının içini yağlayın ve içine karışımı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kalıbından çıkarmadan soğutun. Çikolatalı krema için, kremşantiyi bir bardak sütle mikserle çırpın ve bitter çikolatayı eritip karıştırın. Pandispanyanın üzerine bolca vişne reçeli sürün. Çikolatalı kremayı üzerini! ekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Rendelenmiş çikolata parçaları ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın. BEYAZ ÇİKOLATALI DUTLU PASTA
FRAMBUAZLI PASTA
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder